2014 m. vasario 16 d., sekmadienis

Mano mintys apie Valentino dieną

Prieš keletą dienų praūžė didžiulė šventė jaunimo tarpe. Taip, turbūt supratote, kalbu apie Valentino dieną. Atvirai sakant, visiškai nesuprantu tos dienos sureikšminimo. Iškart apsiginsiu, nuo jums gal kylančios minties, kad sėdi vienas per tą dieną, todėl ir nemėgsti. Ne, antrus metus per ją turiu antrą pusę, ir realiai tai mano požiūrio į Valentino dieną nepakeitė. Vis dar jos nesuprantu. Ok, tai reikia nuo kažko pradėti. Išskirsiu kelis dalykus, kurie susiję su šia diena man pasirodė aktualiausi.

Ok, pirmiausia - sukomercinimas. Nepamenu, kad prekybos centrai (išskirtinai Maxima), likus trims savaitėms sudėtų atskirą skyrių Valentino dienos prekėms (gera atmintimi pasigirti negaliu, tai jeigų ką, pataisykit). Šiemet tai įvyko. Prekybininkus labai lengva suprasti, jiems reikia tokių dienų, nes stipriai išauga pardavimas, ir dėl to yra kuriama apskritai masinė psichozė. Bet gaila, kad žmonės tam pasiduoda. Prie viso to prisideda ir kitų parduotuvių išskirtiniai pasiūlymai Valentino dienos proga, arba apskritai, pasipiršimas per Valentino dieną prie stendo, kuris atsirado per Akropolio konkursą (galima ginčytis, bet man čia panašaus lygio, kaip pasipiršimas nusileidusiame Wizzair lėktuve, 50km už Paryžiaus, kad po to galėtų anūkams pasakoti, kaip romantiškai senelis pasipiršo močiutei Paryžiuje :))

Labai juokinga pasirodė Facebooke pamatytos kelios nuotraukos, kuriose merginoms slapti gerbėjai padovanojo po ne vieną rožę, plius visokių saldainių ir t.t. Na, džiugu, kad merginoms tokie dalykai pakėlė nuotaiką. Tik man tie gerbėjai tokie juokingi pasirodė. Galima sakyti, kad aš labai netikiu altruistiška tokia meile, bet nu tipo, nusiunti panai gėlių, visokių ten fainų dalykų, ir net nepasakai, kad tai nuo tavęs, ir po to vėl sau gyveni galvodamas, o gal ji suprato, o gal ji man dabar parašys ir t.t.? O gal ji nesuprato, pagalvojo, kad tai nuo kito vaikino, parašė jam, jis pamąstė, kad gal čia gerai gavosi, ir apsimetė, ir db vaikšto su ja į pasimatymus? :)) Aišku perdedu, bet man tiesiog juokinga. Tokiu atveju būtų paprasčiau būti vyru, nueiti pas ją su tom gėlėm ir pasveikinti. :) Ok, kai kuriais atvejai tai tikrai neturėtų būti lengva, ypač kai žmonės nėra įsitikinę, kad kitas žmogus kažką jaučiu. Bet bent jau žinosi, ir vat, gali būti taip, kad ta pati Valentino diena taps puikiu prisiminu ir draugystės pradžia :)

Apskritai, didžiąja dalimi Valentino diena yra svarbi moterims, ne vyrams. Tai moterims kelia paniką, kad jos yra vienos, ir o dieve, bus vienos per Valentino dieną. Kaip jos tai išgyvens? O tai kaip mielosios moterys tai išgyvena likusias 364 dienas? Labai mane prajuokina internete populiari frazė: "Nesijaudink, kad per Valentino dieną esi vienišas ir tavęs niekas nemyli. Tavęs niekas nemyli ir likusias 364 dienas per metus". Iš moterų kyla didžioji dalis depresijų ir negatyvių minčių prieš Valentino dieną, taip pat tų pačių blogų įrašų, internetinių pokštų, realiai ne viename seriale paminėta situacija, kaip prieš Valentino dieną moteris depresuoja. Visa tai dalinai paskatina ir merginos, kurios masiškai kelia nuotraukas į Facebooką su savo mylimųjų staigmenomis. Iš vienos pusės tai atrodo faina ir miela, jos tiesiog nori pasidžiaugti savo laime su kitais. Iš kitos, tai primena kažkokias varžybas. Nesu girdėjęs tokios situacijos, bet atrodo, kad nenustebčiau, jei kokiam vaikinui būtų sudėtingoka finansinė situacija tuo metu, ir jisai padovanotų iš savo paskutinių lėšų tarkim rožę kokią vieną merginai, ir mergina dėl to susiparintų, kad negali net pasauliui parodyti nieko, ir neprisirinkti daugiau Like. Žinoma, vėl perdedu, bet, kartais taip gali pasirodyti :) Žinoma, tai tikrai taikau ne visoms merginoms, ir žinoma pripažįstu, kad yra ir tokių vaikinų.

Dar vienas aspektas tai būtų tas, kad Valentino diena kai kuriems vyrams yra maždaug: "Ai, nupirksiu gėlių, atsikabins ir po to galėsiu vėl nekreipti dėmėsio". Labai nemėgstu to, kad gėlės yra perkamos tik tada, kai reikia, ir net nenorima daryti kažkokių staigmenų, bei stengtis. O tokios šventės tam yra puiki proga.

Taigi realiai didžiausias Valentino dienos minusas yra tas, kad nemažai daliai žmonių tai yra labai niūri diena. Ok, galim sakyti, kad jie patys kalti, bet reikėtų pabrėžti, kad visgi žmonės linkę pasiduoti aplinkai, žiniasklaidai, ir t.t., ir net tokie, kuriems atrodo, kad nesvarbu, gali tą dieną nesijausti itin gerai.

Tačiau, reikia pripažinti,kad ši diena turi ir pliusų. Eidamas pro gėlių turgelį mačiau, kiek daug vyrų eina pirkti gėlių savo antrosioms pusėms. Kažkaip pajutau tą atmosferą, kad va, o gal ir gerai, kad yra ta diena. Galbūt, jei šios dienos nebūtų, kai kurios moterys gėlių gautų tik per gimtadienius, ar panašiai. Taip pat pagalvojau, kad tuo pačiu tai diena, kai visgi nemaža dalis žmonių stipriai džiaugiasi, ir yra tiesiog laimingi, ir gali paminėti savo buvimą kartu.

Todėl apskritai sakant, pakeisčiau požiūrį į Valentino dieną tokiu atveju, jei ji taptu kažkuo tokiu - paprasta, dviejų žmonių buvimo kartu diena, tačiau tuo pačiu visi vieniši žmonės tą nesijaustų blogai. Ir ypač tada pakeisčiau, jei verslininkai nebedarytų sau iš to pinigų. Kai pagalvoji - idealiame pasaulyje, gal ir įmanoma :D

P.s. Negalvokit, kad aš toks blogas, ir visa tai aiškinau savo antrai pusei bei iš principo atsisakiau susitikti Vasario 14-ąją. Buvau vienas iš tų žmonių, kurie ėjo į gėlių turgelį ieškoti gražių rožių. Tačiau taip pat nepamirštu to daryti ir be progų. Kitaip abejoju, ar turėčiau teisę visą tai dabar rašyti :))

Tam kartui tiek :)

1 komentaras:

  1. Man kažkaip atrodo, kad jau labai daug metų iš eilės parduotuvėse būna prikrauti atskiri stendai su Valentino dienos dovanomis. Bet tai nieko blogo. Jei juos prikrauna, reiškia, kažkas perka. Būtų tada keista, jei nekrautų :)
    Prasmės šitos dienos aš irgi nesuprantu, bet gavau penktadienį dovanų, gėlių, pyrago ir šampano. Na tai kodėl ne? Aš buvau laiminga gavusi dovanų :))
    p.s. ir pati pirkau dovanų. Truputį keista, kad per Valentino dieną tik merginos tikisi siurprizų ir laukia, kol joms kažką padovanos :)

    AtsakytiPanaikinti